Kao stranica kojoj je cilj popularizacija domaće i strane historiografije, odnosno posrednička uloga između akademske zajednice i zaljubljenika u povijest olakšavanjem dostupnosti historiografskog materijala i pružanjem kvalitetnog materijala za svakodnevno čitanje, za optimalno djelovanje nužno trebamo barem nekoliko redovno aktivnih suradnika. U tom duhu ovim se pozivom na suradnju obraćamo Vama!

Osnovni uvjet za uspostavu suradnje s Povcastom čini mogućnost pripreme kvalitetnog teksta za objavu BAREM jedanput mjesečno. Ako možete ispuniti te uvjete, pošaljite nam probni tekst u Wordu pomoću kojeg ćemo procijeniti hoćemo li Vas uzeti za autora ili ne.

Tekstovi mogu pokrivati bilo koji dio iz raspona povjesničarskih tema. Bilješke unutar njih nisu potrebne, ali je u obliku preporuke za čitanje na kraju potrebno navesti tekst/tekstove na kojima je Vaš članak temeljen.

Možete birati između informativnih preporuka raznih knjiga ili članaka s Hrčka, Academije.edu, JStora i sličnih stranica (za okvirne primjere pogledajte već objavljeni sadržaj) ili kreiranja vlastitog sadržaja. Tekst ne bi trebao prelaziti 6 stranica u Wordu kao krajnji maksimum te bi trebao podnaslovima biti podijeljen na niz manjih odlomaka. Slikovni materijal je poželjan (za svaki članak OBAVEZNA je naslovna fotografija, što bolje rezolucije), no nužno je da potječe iz slobodne domene, bez autorskih prava. Birajte teme koje će biti zanimljive i publici i Vama te ih nastojte prikazati na takav način.

Ukoliko ste zainteresirani, sa svojim prijedlogom javite nam se na mail adresu info@povcast.hr. Dakako, ako imate kakvih pitanja, nemojte se ustručavati postaviti ih. Nakon uspostave suradnje, naknadno šaljemo upute za samostalno postavljanje sadržaja na portal.

Sav rad na stranici Povcast.hr isključivo je volonterskog karaktera.